Alla inlägg under december 2009

Av Karin Andersson - 14 december 2009 09:54

Roffes julklappsönskelista:


Svart briosäng

Svart kronanvagn

Baby Björn med ryggstöd

Mjuk bärsele från Granit

Renovering med gröna tapeter av sovrum

Mysig tunn filt

Randig outfit från polarn & pyret




FILT

Av Karin Andersson - 14 december 2009 08:22

 

5 dagar till julledighet

 

10 dagar till julafton

 

17 dagar till nyårsafton

 

23 dagar till jobbstart efter julledighet

  

34 dagar till halvtidsjobb

 

94 dagar till beräknad förlossning!

 

 



Av Karin Andersson - 14 december 2009 08:12

Vecka 27

 

  Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.




Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.


Av Karin Andersson - 13 december 2009 23:14

Vår fina gran, inköpt som traditionen säger hos snälla farbrorn i Åketorp. När jag klätt färdigt den och vattenfyllt foten satte jag mig på knä på golvet för att skjuta in den närmare väggen och hela granj****n rasade över mig och kulorn flög all världens väg, vatten for ut på hela golvet och J fick komma springandes för att rädda mig. Nu har vi säkrat den ultralätta plastfoten ( varför tillverkas sådana?) med stenar och den stor stolt och fin i hörnet av vardagsrummet!


JUL
Av Karin Andersson - 13 december 2009 23:08

 

Vi har pimpat southfork ranch...

JUL
Av Karin Andersson - 13 december 2009 22:41

Dagen efter den stora inflyttningsfesten! Det var en lyckad tillställning och alla verkade uppskatta maten och drycken. Det är lite tufft att vara gravid och spiknykter, men jag lyckades gäspande hålla mig uppe till 04 och städa det sista.

Några missöden såsom rödvin på nya vita mattan, stor ingrodd mjölkfläck på second-handmatbordet och en läckande toalett kunde idag lösas, skönt!


Vi har underbara vänner och fick massor av fina, kreativa presenter så som de fantastiska personliga sockorna Karolina stickat till oss!


           

Av Karin Andersson - 11 december 2009 10:11

Det är flera som har siat om vad de tror könet på Roffe kommer bli och alla har hittills trott TJEJ!

Vi får väl se, det kanske blir en Betsy ( som leder namnomröstningen) trots allt?  Och vem skulle ta illa upp att bli uppkallad efter supercoola & punkiga amerikanska designern Betsey Johnsson?




Presentation


Karin Andersson, gift med Jörgen och mamma till Lena, ankomst 7 April 2010. Bloggar främst till familj och vänner nära och lite längre bort men alla är hjärtligt välkomna till vår värld!

Skriv gärna en hälsning i gästboken!

GÄSTBOK

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards