Alla inlägg under februari 2010

Av Karin Andersson - 14 februari 2010 09:59

Kram till alla på alla hjärtans dag och till mormor Kerstin som fyllde 84 år i går! Själv fick jag frukost på sängen av min underbara man och 2 gröna marimekkohanddukar i present!

Kl 12 har vi bokat massage och fotbehandling på S:t Jörgens Spa här på Hisingen och skall sedan njuta av deras pooler och bastuer under eftermiddagen.

Hoppas ni alla får en trevlig dag!


Av Karin Andersson - 12 februari 2010 11:02

Idag är det bara 1 månad kvar, 4 veckor tills vi får träffa vår lilla bebis! Spännande!

Linda är här och fixar i badrummet, all rivning är klar och hon håller på att bygga upp väggar och golv igen. Jörgen har fått en inflammation i ryggen så jag får assistera Linda lite idag med målning av fönster och väggar. Jag vet hur jobbigt det är att ha ont i ryggen så det är bäst han tar det lugnt.

Jag blev tvungen att ställa in middagen med mina kollegor på tisdag då huset inte är i sitt bästa skick, just nu har vi tvättmaskin, toalettstol, handfat och skåp ståendes i köket, vardagsrummet är belamrat med grejer och verktyg överrallt. Dessutom har vi ett härligt lager damm över allt i huset, snart kanske det är dags för en storstädning!


    

Av Karin Andersson - 12 februari 2010 10:59

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Av Karin Andersson - 11 februari 2010 18:12

Idag sken solen riktigt länge, vi går åt rätt håll! När jag vaknade i morse var min hals ännu sämre men jag masade mig till jobbet då jag skulle ha en liten överlämning till kollegan som skall vikariera för mig under min föräldraledighet. Jörgen har nu pysslat om mig med strepsil och mintchokladglass som väntar i frysen.

Jag vägde mig och såg att jag gått NER 2 kg, det måste vara något fel på vår våg, i så fall har jag totalt bara gått upp 7 kg, vilket verkar märkligt då jag aldrig har haft problem att lätt öka i vikt tidigare. Jag har fortfarande inte svullnat eller samlat på mig någon vätska, men det är ju 4 veckor kvar att uppleva den saken också.

Nu är jag ledig hela helgen och vi skall njuta av melodifestival på lördag samt alla-hjärtansdag-mys på S:t Jörgens Spa på söndag, vi hoppas också på middag och bio på stan på kvällen, det kan bli sista på länge!


Av Karin Andersson - 9 februari 2010 18:34

Igår var vi hos barnmorskan igen, allt såg bra ut. Vi mätte magen, blodtrycket och lyssnade på hjärtljudet. Allt såg fortfarande jättebra ut och Roffe låg redo med huvudet nedåt. Jag känner mig så himla lyckligt lottad som mått så otroligt bra hela graviditeten. Nu börjar det bli lite tungt och svårt att hitta sköna sovställningar men förutom andfåddhet mår jag precis som vanligt! Snälla lilla Roffe!


Nu är det bara drygt 5 veckor kvar, men allt ifrån 2 veckor innan eller 2 veckor efter BF är ju normalt, så vi får se. I månadsskiftet får man nog vara försiktig och inte planera alltför mycket.

Av Karin Andersson - 7 februari 2010 07:43

Jag har de senaste dagarna haft ont i ljumskarna, bara av en liten promenad känns det som om jag använt den där "dra-ihop-lår"-maskinen på gymmet man får sådan jäkla träningsvärk i innerlåren av. Jag googlade lite och läste om att det är en symtom av foglossning, hoppas det inte blir värre. Jag har ju haft sådan himla tur hittills och mått oförskämt bra.

Alla frågar mig hela tiden när jag skall sluta jobba, men jag har ju 3 veckor kvar! Läste en läkares rekommendationer att man skulle vara hemma och vila sista månaden. Hoppas jag mår så bra att jag kan jobba fram till de 2 veckorna innan beräknat förlossning som jag hade tänkt.

Av Karin Andersson - 6 februari 2010 19:56

40 dagar kvar!


Av Karin Andersson - 6 februari 2010 15:50

Förra helgen var jag ju i Sthlm, resan upp gick bra och jag anlände Solna sent på torsdagskvällen. På fredagen blev det lunch och shopping med mamma på stan, jag hittade inget att köpa men det blev doppresenter till lilla Hilda.


På kvällen möttes vi upp hos Anna på Roslagsgatan och pappa skjutsade generöst dit mig, det var skönt för gud vad mycket snö det var i Sthlm, plogbilarna lyste med sin frånvaro och det var svårt att ta sig någonstans över huvudtaget!

Jag fick jättefina presenter till Roffe från alla gulliga tjejer och vi tog taxi till St Eriksplan för att äta på restaurang "Grappa".


På lördagen tog jag, mapa och mormor oss i snöovädret upp till Gävle. Vi lunchade supergod kräftsoppa hos faster Mona och Ove i Sälgsjön och åkte senare ut för att kolla på kusin Malin och Jonas husbygge precis i närheten av kyrkan som Hilda skulle döpas. Väl inne i kyrkan slog kyrkklockorna och ut tågade hela familjen Tidlund/ Stark iklädda bröllopskläder! De var så vackra och vi fick bevittna deras oväntade vigsel innan Hildas dop! Vi bjöds senare på middag och fika i församlingslokalen och reste hemmåt i mörkret när brudparet drog sig tillbaka, lyckliga och nygifta till ett hotell för att spendera bröllopsnatten. Vår hotellnatt på Clarion, promenad och middag på stan blev tyvärr inställt då pappa ( och hans kör) skulle sjunga tidigt dagen efter.


På söndagen spenderade vi några hemska timmar på IKEA Barkaby och besökte Klas med familj i Älvsjö. Tågresan hem på måndagen var inte lika lyckad. Efter att jag fått skjuts av pappa i sista sekund till centralen fick jag springa hela vägen till spår 10 ( inte det lättaste i mitt tillstånd som blir andfådd av att sätta på mig strumporna) bara för att 2 minuter efter avgångstid få veta att tåget var försenat. SJ flyttade fram tiden 5 gånger vilket resulterade till 2 timmars väntan i kylan på perrongen. Väl på tåget tog resan 5 timmar istället för 3 men då var vi varma och belåtna i alla fall. All mat i bistron och allt toapapper tog dock slut, men jag lyckades grabba åt mig den sista ostfrallan. Det var skönt att till slut komma hem till Göteborg och Hisingen!



        


Presentation


Karin Andersson, gift med Jörgen och mamma till Lena, ankomst 7 April 2010. Bloggar främst till familj och vänner nära och lite längre bort men alla är hjärtligt välkomna till vår värld!

Skriv gärna en hälsning i gästboken!

GÄSTBOK

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards